tisdag 17 november 2015

Mysteriet på Hester Hill


Mysteriet på Hester Hill, en ny bok av författaren till populära Glasbarnen, Silverpojken och Stenänglar.



Frank och Meg åker till sin farbror och hans sambo några veckor över sommarlovet. De har det tufft hemma när deras föräldrar bara bråkar och separerar. Redan när de anländer ser Meg en flicka i byns nerlagda stationshus, vem är hon och hur kom hon in i den nerlagda byggnaden? Väl i det stora huset Hester Hill anar barnen att allt inte är som det ska vara. Meg får ett paket från byns bokhandel som legat där i 100 år. I paketet ligger en nyckel. Vart går den?

Meg vaknar på nätterna av hur någon går på våningen ovanför och ett barn som gråter. Barnen undersöker ovanvåningen men hittar bara ett konstigt spel, som säger åt dem att leta i källaren där nyckeln ska passa. De hittar också en gammal dagbok från husets förra ägare som Meg lusläser. Till slut hittar de ett dolt rum i källaren dit nyckeln går och i rummet hittar de en gömd lucka i golvet. Luckan leder dem till en hemlig tunnel som går mellan kyrkan och Hester Hill, som skulle användas år 1915 vid "Den stora olyckan" som skulle ödelägga hela byn. Dammen skulle brista och vattnet välla in över husen och skogen skulle brinna.

Barnen bestämmer sig för att följa tunneln och de kommer till ett hus, men det är inte kyrkan... Det ser ut som Hester Hill, fast som om det var för länge sedan. Har de rest tillbaka i tiden?


Mysteriet på Hester Hill är en spännande bok om tidsresor och spöken som passar från 10 år och uppåt. Historien känns inte spikrak, det är som författaren efter hand kommit på detaljer för att själva historien ska gå ihop. Men jag tror att boken går hem hos barnen, den är inte särskilt kuslig men har ändå läskiga steg i trappan och plötslig barngråt på nätterna, kittlande detaljer för att du ska läsa vidare. Det intressanta kan jag tycka är att läsa om hur det var förr i tiden, kanske blir barn som läser boken mer nyfikna på det.



Boken är absolut en bladvändare och kommer nog finnas på en hel del önskelistor till jul!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar