tisdag 21 februari 2012

Ungdomsbok 2012

Just nu ligger det en väldigt bra bok på mitt skrivbord. Den heter "Resten får du ta reda på själv" som är skriven av Lauren Oliver. Det är rätt kul att veta att författaren skrev denna boken på tunnelbanan fram och tillbaka från jobbet!

Sam, som huvudpersonen kallas för, är en cool populär tjej och hon har det ganska enkelt i livet. Hon har sitt tuffa tjejgäng och en snygg pojkvän, alltså allt vad en tonårstjej kan önska sig! Vi får följa Sam den 12 februari, dagen innan alla hjärtans dag som innehåller rosutdelning i skolan och sedan en fest på kvällen. Men exakt 00:40 är Sams liv över. Hon och hennes vänner voltar med bilen och Sam överlever inte. Dagen efter ringer väckarklockan som vanligt och Sam tror att allt bara var en mardröm. Men när hon kollar på klockan ser hon att det är den 12 februari igen! Och "Resten får du ta reda på själv"...

                                En spännande bok och en lovande författare!

2 kommentarer:

  1. Åh, läser denna nu. Har inte hunnit många sidor, men gillar den verkligen såhär långt. Har ngn läst ut den???

    SvaraRadera
  2. Nu har jag cirka tio sidor kvar! Den blir lite seg mot slutet när allt upprepas om och om igen men den blir inte så tråkig att man ger upp. Jag vill ju veta slutet! :) Den är ju en riktig bladvändare i början tycker jag så man fastnar lätt!

    SvaraRadera