fredag 2 mars 2012

Förvandlad av Mårten Melin

Nu har jag precis läst klart Förvandlad av Mårten Melin. Den handlar om en kille (jag vet inte alls hur gammal han är men kanske 13-14? ) som heter Måns. Måns är relativt ny i sin klass och en morgon när han vaknar märker han dels att han har jord under fötterna, små hårstån i munnen och är jättetörstig.

Som läsare kastas man in direkt i historien och det dröjer inte länge innan Måns får veta att han ska börja på en ny skola eftersom han har en gammal förbannelse över sig och "går i sömnen" som föräldrarna uttrycker det. Egentligen är det så att Måns är en katt, alltså en människokatt som kan förvandla sig. Skolan han ska börja på kallas av ortsbefolkningen "Monsterskolan" och där finns både elever som är troll, häxor och vampyrer.

Det är en ganska speciell historia det här, lite udda skriven. Författaren går rakt på sak och beskriver inte så mycket runt omkring exempel hur gammal Måns är och liknande. Men jag tycker ändå att den håller för ett bokprat. Tror speciellt att killar kan gilla denna.


Förvandlad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar