måndag 5 mars 2012

Var är Alaska?


Jag fastnade direkt för John Greens Var är Alaska? Miles är en kille som läser biografier och samlar på sista ord av kända personer. Han är trött på sitt liv i staden där han bor. Han vill att något ska hända och han vill träffa vänner som är som är som han eller i alla fall träffa någon att bli vän med. Så han tar steget och flyttar från sina föräldrar till ett internat där han får smeknamnet Bullen och delar rum med Översten som blir hans bästa vän. Första dagen träffar han Alaska som han genast blir kär i, hon är en tjej som säger vad hon tycker, gillar att ställa till jäkelskap på skolan och läser massor av böcker som hon har i staplar på golvet i sitt rum.
Boken är uppdelad i två delar, ett före och ett efter. Till en början vet man inte vad den avgörande händelsen är som delar på boken, men ju närmre man kommer händelsen börjar man ana vad det handlar om.
Huvudpersonen är en kille men det är definitivt en bok som kan läsas av både killar och tjejer i högstadieåldern och uppåt. Det handlar mycket om känslor, kärlek, vänskap, att bli vuxen och livet i största allmänhet och det är svårt att sluta läsa.

4 kommentarer:

  1. Kul med en bok som jag aldrig har hört talas om tidigare. Och det är alltid tacksamt med boktips som funkar för både tjejer och killar! :)

    SvaraRadera
  2. Spännande! har heller aldrig hört talas om denna. Men jag blev sugen på att veta vad det är för händelse som inträffar! Är det ungdomsbok eller hur gamla ska läsarna vara?

    SvaraRadera
  3. Det är en ungdomsbok, uHce, men passar också bra för unga vuxna. Man ska nog inte vara under högstadiet, när man läser den.

    SvaraRadera