söndag 29 juli 2012

Författardrömmar av Ros Asquith


Här kommer ett tips om Författardrömmar av Ros Asquith som är en serie som jag gått och kikat på länge, men jag har inte hunnit läsa den förens nu.

Första delen heter Slott och Sammanbrott. Sommarlovet är snart slut och Cordelia vill absolut inte börja skolan igen. Hennes bästa vän Callum ska börja i den snobbiga pojkskolan Arlington medan Cordelia ska börja i den kommunala skolan Falmer North och där går det bara skrikbrudar och läskiga hoodkillar. Som tur är har Cordelia en lösning på problemet. Hon ska bli en rik och berömd författare och då slipper hon gå i skolan! Cordelias faster, Laura Hunt, är en berömd barn- och ungdomsförfattare och Cordelia vill bli precis som henne (fast rikare och mer berömd och författa ännu bättre böcker).

Tyvärr så inser Cordelia att det kan bli svårt att hinna bli en rik och berömd författare innan skolan börjar. När skolstarten kommer finns det en sak som lyser upp Cordelias tillvaro. Skolan ska ordna en skrivarträvling och Cordelia räknar med att hennes medeltidsroman, Ringarnas Dam, ska ta hem första pris. Men Cordelia får svårt att hinna med att skriva på sin roman när Callum ber henne om hjälp. Callum har upptäckt att hans pappa har börjat bete sig väldigt underligt och snart upptäcker han och Cordelia att det är något som inte stämmer.

De andra böckerna i serien heter Deckare och Dilemman och Spioner och Passioner. Böckerna är roliga och fulla av härliga karaktärer, till exempel vill Cordelias mamma inte bli kallad för mamma. Istället ska Cordelia säga Candice efter som hennes mamma vill bli tilltalad som en individ och inte som en grupp. I böckerna finns också skrivtips som kommer från Cordelias faster Laura. Det enda som jag inte förstår är att Cordelia är 11 år men hon börjar i klass 7… men böckerna utspelar sig i Storbritannien och skolgången är väl annorlunda där.

Så om ni vill läsa något roligt och fartfyllt så tycker att jag ni ska läsa Författardrömmar! 


1 kommentar:

  1. Låter som ett bra boktips för tjejer som gillar att skriva och läsa!

    SvaraRadera