fredag 28 december 2012

Lista över 2012

Jag har oerhört svårt för att bara välja en enda sak när någon frågar mig om något, men här har jag försökt göra en lista över böcker och författare som på något sätt stått ut under 2012.

Årets manliga författare:
Benedict Jacka är min nya favorit! Hans serie om Alex Verus (Fated, Cursed, Taken) är Urban Fantasy när den är som bäst.

Årets kvinnliga författare:
Laruren Oliver. Först läste jag Resten får du ta reda på själv och sedan Delirum och båda böckerna är bland de bästa jag läst under året.

Årets engelska bok:
The night circus av Erin Morgenstern. Det här är en sådan bok som inte går att beskriva. Språket är vackert och handlingen är helt magisk. Läs den!

Årets svenska bok:
Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Cirkeln var bra och Eld är bättre. Dessutom var slutet oväntat och fick att längta efter sista boken, Nyckeln, ännu mer.

Årets uppföljare: The golden lily av Richelle Mead (del 2 i serien Bloodlines). En spännande bok där man bara måste läsa ett kapitel till och ett till innan man kan sluta och  man blir lite lätt galen när man inser att man måste vänta på uppföljaren.

Årets besvikelse: The casual vacancy av J.K. Rowling. Jag älskar Harry Potter serien och jag såg verkligen fram emot Rowlings nya bok (trots att den inte handlade om Harry Potter). Men tyvärr kom jag inte längre än till sidan 142 innan jag gav upp. Problemet för min del var handlingen, som inte alls tilltalade mig (alldeles för mycket tråkig vardsrealism).

Årets överraskning: Halvblod av Sofie Trinh Johansson. En bok om vampyrer som lever i nutid av en svensk författare? Jag erkänner att jag var skeptisk, men jag blev positivt överraskad. Författaren har en egen variant av vampyrism som fungerar oväntat bra.

Årets tips: Isabella tipsade mig om serien Krabbsjögrund av Lena Ollmark och Mats Wänblad. Jag fastande direkt för serien och läste den i ett sträck i somras.

Årets bok som blivit filmatiserad: Bilbo av J.R.R Tolkien blev filmen The Hobbit: An unexpected journey. Det är svårt att bedöma helheten då det bara släppts en av tre filmer men än så länge ser det bra ut.








lördag 22 december 2012

Only väg is upp av Emmy Abrahamsson

Jag gillade verkligen Emmy Abrahamssons första bok som heter Min pappa är snäll och min mamma är utlänning. Därför såg jag fram emot att få läsa hennes andra bok Only väg is up. Tyvärr måste jag säga att lika mycket som jag tycker om Min pappa är snäll och min mamma är utlänning så tycker jag inte om Only väg is up. Boken handlar om Filippa Karlsson som precis slutat gymnasiet. Hon reser till London där hon hoppas att hon ska komma in på The Royal Drama School. Filippa har hittat en bostad via nätet och hon är övertygad om att hennes nya liv i London kommer att bli toppen. Det blir det inte. Tyvärr så är detta en sådan bok där man nästan precis kan räkna ut vad som ska hända plus att den är så full av klichéer att jag inte kan låta bli att tänka att jag hade gjorde det bättre själv. Och vad Filippa än råkar ut för så tycker jag inte det minsta synd om henne (istället tänker jag skyll dig själv). Dessutom har författaren tappat humorn som jag gillade i hennes första bok.

Ytterligare två delar är planerade om Filippas liv i London, men jag tänker inte läsa dem.

Så om ni vill läsa något roligt läs Min pappa är snäll och min mamma är utlänning och undvik att ödsla lästid på Only väg is up.

onsdag 12 december 2012

Fina hus på bibblan

Just nu har vi en utställning med pepparkakshus här på Biblioteket. Det är fritidshem och förskolor som har fått anmäla sig och som sedan har fått knåpa ihop hus.

Tanken är att besökarna får rösta på sin/sina favoriter och det gör de verkligen! Vi har fått tömma röstlådan flera gånger sedan i lördags. Den blir helt enkelt överfull med glada röstare!

Här ser ni några bilder på de fina husen! Trots att det är köpstopp för förskolorna har de lyckats samla in lite allt möjligt, bland annat några gamla cornflakes som fick blir halmtak på huset. Salta pinnar är goda, men kan också bli staket till husen!



Några har ju till och med fönster och ljus! Det är rätt häpnadsväckande och kul att se barnens fantasi genom husen :)

måndag 10 december 2012

Julböcker

Har ni några speciella julböcker som ni minns eller tar fram till jul?

Pettson får julbesök är klart en av mina favoriter! Trots att gubben är lite sur och ledsen, men jul blir det i alla fall!
Och vad det gäller julmusik ska det vara hederliga gamla julsånger. Hörde precis Lady Gagas jullåt på Spotify och det var nog bland det sämsta jag hört.

Pettson får julbesök




Astrid Lindgrens senaste "Tomten är vaken" är väldigt populär här på bibblan, men jag hade faktiskt gärna sett att någon annan hade illustrerat... Visst Kitty Crowther har ju speciell stil men jag tycker tyvärr att det ser lite barnsligt ut.

fredag 16 november 2012

Årets bokomslag 2

Här kommer mina bidrag till årets bokomslag och vad svårt det var att välja ut dem! Till slut kom jag fram till dessa tre:

 Cursed av Benedict Jacka. Här har vi ett bra exempel på att det räcker med titel och författare! Jag gillar hur Londons olika landmärken växer in i titeln och att bakgrunden ser ut som pergament.
 Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. Boken kom ut i pocket i år och då fick det behålla samma omslag som den inbundna boken. Jag gillar böckerna (såklart!) och känslan av sommar. Sen tycker jag att det är kul med en bok som känns positiv när man tittar på den! (Det finns ju så många eländiga ungdomsböcker med trista framsidor).
Rubinröd av Kerstin Gier. Tycker att den här boken är väldigt söt, och figurerna påminner mig om en skuggteater.

torsdag 15 november 2012

Årets bokomslag

Nu är det snart helg igen, vad veckorna går fort hörrni!
Snart är det jul också...

En liten helgfråga att klura på: Vilket är det mest lockande och härligaste bokomslaget för detta året tycker ni?

En kandidat som jag hittat är Svart glas av Maud Mangold:

Svart glas Stenarna och färgerna är väldigt fina tycker jag!

tisdag 6 november 2012

Författarfredag med Nordin, Bredow, Wahldén, Ardelius



På fredag kommer vi ha en stor händelse här på biblioteket! Då kommer nämligen Katarina von Bredow, Magnus Nordin, Christina Waldén och Gunnar Ardelius hit för inbjudna skolungdomar!

Platserna blev snabbt uppbokade och de som tyvärr inte kan delta kan se det hela live via http://v-art.se/
Så har ni inget annat för er på fredag kika på detta!

Jag ser verkligen fram emot fredag, det är ju inget jobb det här att få mingla och lyssna på fantastiska författare! För erkänn, det är ju ganska så trevliga namn de har fått tag i på ungdomsavdelningen ;)



Kan också ge ett tips för Christina Waldéns senaste bok som heter "Ingen du känner" som baseras på alla de verkliga händelser som sker i Sverige där unga flickor och pojkar blir bortgifta mot sin vilja.

Fatma slutar nian och åker till Turkiet på sommarlovet med sin familj. Bästa vännen Aida tror att Fatma kommer blir bortgift precis som flera andra i skolan. Fatma hon känner inte alls likadant, aldrig att hennes föräldrar skulle göra något mot hennes vilja! Men familjen har inte mer än kommit fram förrän mamman berättar att Fatma är bortlovad och ska gifta sig inom några dagar.
Och det är ingen snygg ung man Fatma får dela hus och säng med... Som tur är har hon lyckats smussla med sig sin mobil och lyckas kontakta Aida hemma i Sverige.

Jag gillar boken, språket är intressant och historien är skriven rakt på, inga krusiduller hit och dit.
Jag välkomnar att författaren återigen tar upp tvångsgiftermål, något som har diskuterats och skrivits om i Sverige för flera år sedan men nu på tiden har det blivit mer och mer tyst kring detta trots att det fortfarande sker.

Jag gråter lite och tycker att boken berör utan att vara allt för hemsk. Jag får reda på hur Fatmas man behandlar henne men kanske inte i minsta detalj och sådant kanske man inte alltid behöver skriva ut? Naturligtvis förstår man ju hur äckligt och förnedrande det är ändå är när Fatmas man tvingar sig på henne...

Om jag skulle komma på något mindre bra så skulle det vara att det känns lite klyschartat, speciellt i början när Fatma får höra att hon ska giftas bort. Självklart är inte alla invandrare hemska människor som ljuger och gifter bort sina döttrar/söner. 

onsdag 31 oktober 2012

Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan

Boken utspelar sig i New York dagarna innan och kring jul- och nyårsafton. Dash hatar julen. Hans föräldrar skiljde sig för flera år sedan och pratar inte längre med varandra. Han har sagt till sin pappa att han firar jul hos sin mamma, och till sin mamma har han sagt att han firar jul hos sin pappa. Detta har gjort att båda föräldrarna har rest iväg över jul med sin nya partner i tron att deras son firar helgerna hemma hos den andra föräldern. Det gör att Dash har sin mammas lägenhet för sig själv och passar honom perfekt.

Lily älskar julen. Till hennes stora förtret har hennes föräldrar rest iväg till Fiji över helgerna och lämnat henne ensam med storebror Langston. Lily har dock ingen större glädje av Langston eftersom han bara vill umgås med sin pojkvän. För att han ska slippa undan Lily hittar Langston på en slags lek åt henne, en lek som handlar om en röd anteckningsbok.

När Dash går omkring inne på sin favoritbokhandel hittar han en röd anteckningsbok bland de andra böckerna. Han slår upp den, börjar läsa och sedan gör han precis som det står. Anteckningsboken (som kallas för utamningsboken) skickas fram och tillbaka mellan Dash och Lily. De har ingen aning om vem det är som de skriver till, men så småningom lär de känna varandra och sig själva via anteckningsboken.

Jag tyckte att boken var lite småmysig. Bokens tonåriga huvudkaraktärer har båda speciella personligheter, och språket i boken är bra. Den passar att läsa runt jul.

Jag läste boken på svenska, men eftersom jag är galen i bokomslag kollade jag upp hur den engelska varianten ser ut och visst är den mycket snyggare?! Där ser man att det är vinter och jag tycker att det svenska omslaget blir mörkt och tråkigt.





fredag 26 oktober 2012

Genrer som flyter in i varandra...

Hej igen!

Jag fick en fråga från en lärare i veckan, om jag kunde svara på vad skillnaden var mellan "fantasy" och "sagor". Jag försökte svara så gott jag kunde med att dra lite exempel...men jag känner, i likhet med läraren, att jag blir lite förvirrad över frågeställningen.

Idag är det vanligt med genrer som flyter in i varandra, som lånar element från varandra och blir till en ny genre-klump! Jag såg, på skolbiblistan, att KB ska hålla en konferens och workshop om just genrer: "Fars, fantasy eller first person shooter - vad är det fråga om?" Synd att man inte bor i Sthlm!

Hur skulle ni angripa frågan? Var hör draken hemma egentligen? Det är ju verkligen en intressant diskussion! :)



/Bella




En fredagslista...

Hej!

Hjälp mig att fylla i listan, om ni vill, så gör vi en fredagslista tillsammans :)

Omslagsbild: Äta djur              

En bok jag...

har läst ut nyligen:
DELIRIUM av Lauren Oliver.

  
läser just nu:
BOKTJUVEN av Markus Zusak.



ska läsa på höstlovet:
TRETTON SKÄL VARFÖR av Jay Asher.



kan rekommendera:
ÄTA DJUR av Jonathan Safran Foer.


lyssnar på i bilen:
SVINALÄNGORNA av Susanna Alakoski.

tycker är gullig, fin och sorglig (för mindre barn):

LEGENDEN OM SALLY JONES av  Jakob Wegelius.

 Legenden om Sally Jones





Hoppas ni får en skön helg och lov om ni inte jobbar!!! Vissa vet jag, kommer få en underbar vecka på jobbet, har jag hört! :)

/Bella

måndag 22 oktober 2012

Det är en gris på Dagis av Thydell

En lite småtokig och rolig bilderboksdebut av författaren Johanna Thydell, som är bördig från Värnamo. Förfatatren har innan skrivit ungdomsböcker, bland annat "I taket lyser stjärnorna".


"Det är en gris på dagis" handlar om en gris som känner sig lite ensam. En dag bestämmer han sig- han ska börja på dagis! Men kan verkligen en gris gå på dagis?


Vi läste den igår, jag och Jonte, och den är lite småkul. Dock får jag viss irritation över "dagis" det heter ju faktiskt förskola nu för tiden! Men det finns flera saker i texten att småfnissa åt, både för vuxna och barn.

Språket i texten är ganska annorlunda, lite svårare att förstå för de yngre barnen kan jag tänka mig? Därför passar nog boken bättre för de lite äldre, möjligtvis från 4 år och uppåt. Jag tycker att historien lämpar sig för högläsning, men som högläsare ska man ha läst boken flera gånger innan för att göra boken rättvisa.




fredag 12 oktober 2012

Legenden om Avantien- Fågelryttaren av Adam Blade

Länge har jag sett hur Adam Blades fantasyserier har lockat många pojkar. Bland annat Beast Quest och nu kommer kanske något för de lite äldre med den nya serien- Legenden om Avantien?

Jag är ju ingen fantasyfantast men kände ändå att jag ville veta vad det är för böcker grabbarna läser med så stor iver.
Så när jag såg den nya serien ville jag ge den en chans.


Huvudpersonen Tanner bor i ett litet samhälle med sin farmor. Modern blev bortförd och fadern dödad i ett krig när Tanner var liten. Tanner är en utvald ryttare och har Zepos, en enorm eldfågel. En dag rider en sårad bonde in i byn och hans sista ord är att en jättearmé är på väg mot Tanners by. De har plundrat allt i sin väg och kommer fortsätta om inte Tanner stoppar dem. Armén är ute efter något speciellt, och detta har Tanners farmor gömt under golvet i deras stuga. Tanner förstår att han måste slåss inom en snar framtid och skydda det gömda föremålet för annars kommer landet Avantien slås i spillror.  
Bra högläsningsstycke s.32-33




Det var lite svårt för mig att ta sig igenom boken, inte för att den var dålig utan mer innehållet eller historien i sig. Man får vara ganska så öppen som läsare, annars kan det bli lite överdrivet emellanåt. Eftersom jag inte har läst fantasy innan har jag inget att jämföra med, men kan ändå dra lite små paralleller till Sagan om Ringen. Språket är ganska så svårt, jag tänkte först presentera denna för mina fyror som kommer, men boken passar bättre för åk 6-7. Det är inte bara språket som gör att den passar för äldre, utan även innehållet. Folk dör hit och dit och författaren beskriver dödandet på ett nära sätt. Därför tycker jag inte att yngre barn ska läsa denna, hellre den andra serien Beast Quest som går som Hcf i så fall. Men boken är spännande och för den som gillar fantasy tror jag absolut att man slukar denna boken! Även om språket är lite svårare är det ändå bättre än vad jag hade förväntat mig. (jag hade lite fördomar över att språket skulle vara uselt, men tji fick jag!)

fredag 28 september 2012

Du glömde säga hej då av Sarah Dessen

Nu är terminen har kört igång på allvar tänkte jag att det kunde vara trevligt att läsa något lätt (som motvikt till kurslitteraturen) och valet föll på en av Dessens böcker. Jag har inte läst något av henne tidigare, men jag vet att hennes böcker är omtyckta.

Huvudpersonen i Du glömde säga hej då heter Mclean. Hon är döpt efter en av hennes pappas favorittränare i basket. Mcleans föräldrar skilde sig för ett par år sedan och Mclean valde att följa med sin pappa som jobbar som konsult inom restaurangbranschen. Hans arbete innebär att han reser runt och räddar restauranger som håller på att gå i konkurs. Mclean och hennes pappa stannar sällan mer än några månader i varje stad. Och för varje ny stad skapar Mclean sig en ny identitet och ett nytt namn. Men så kommer de till Lakeview och innan Mclean hinner skapa sitt nya jag stöter hon på folk och då tvingas hon att vara sig själv. Men hur ska hon klara av att vara sig själv när hon inte längre vet vem hon är eller vad hon vill?

Först och främst kan jag säga att jag hade stora problem med huvudpersonens namn. Visst basket är en viktig sak för hennes pappa, men jag hade svårt att föreställa mig en söt tjej runt17-18 när jag läste namnet Mclean. Om jag ska sammanfatta boken med ett ord så blir det nog oengagerade. Den innehåller en kärlekshistoria och en komplicerad mamma-dotter relation, men tyvärr så griper inget av det tag in mig och jag känner inget för karaktärerna i boken. Trots det så är boken helt ok, den passar att läsa på bussen eller stranden då den inte kräver så mycket av läsaren. Sedan så är jag kanske inte bokens ideala läsare. Jag tror att lite yngre tjejer som gillar relationer kan uppskatta boken mer än vad jag gjorde.

Jag har dock tänkt att jag ska ge Dessen en chans till (någon gång) eftersom hon har skrivit en hel del böcker, och det känns fel att döma ut henne efter att bara ha läst en av hennes böcker.

fredag 14 september 2012

Barnbokskatalogen 2012-2013

Jag var inne på Bokjuryns hemsida och såg att den nya katalogen över 2012-2013 släpps 27 september! Om ni inte redan har beställt till era bibliotek är detta verkligen något som uppskattas av både barn som förälder.
Man kan beställa bokmärken och affischer ingår i varje tidning. Helt gratis och man får beställa hur många man vill :)
Målet med det hela är att barnen ska rösta på sina favoriter och de kan även vara med och tävla. Förra året gjorde jag så att jag gick ut och presenterade så många böcker jag kunde från katalogen för år 3,6 och 9 men alla klasser fick röstlappar som de lämnade in till mig som sedan räknas och skickas till Bokjuryn.

http://barnensbibliotek.se/Barnbokskatalogen/OmBarnbokskatalogen/tabid/584/Default.aspx

Redan nu kan man lägga en beställning, men katalogen kommer som sagt 27 september.



Härligt bokprat för klass 4

Igår hade jag ett sånt härligt bokprat för en klass 4 som jag bara måste skriva lite om!

Jag har inte träffat dem innan men läraren har varit på besök många år med sina andra klasser. Det är härligt med lärare som ser biblioteket som en viktigt resurs! Så den här klassen har bokat in ett bokprat varje månad, det ska bli kul att få följa dem hela hösten.

De var ganska så många, 25 stycken, så jag tänkte först- hur i hela friden ska det här gå? Och de såg så små ut. Jag tänkte att jag kanske hade för svåra böcker och allt skulle bli pannkaka! Men jag började med att presentera mig själv och sedan fick de säga sina namn.

Jag presenterade 5 olika böcker, läste delar ut två av dem och böckerna verkade gå hem! Barnen hade ganska många frågor och jag såg hela tiden att de hängde med och lyssnade vilket gör att man känner sig ännu säkrare.

Tyvärr hade jag ju inte 25 st böcker så de fick komma fram fem och fem och välja någon bok jag hade tipsat om, om de ville ha någon förstås.
Sedan gick vi ut i resten av biblioteket där de fick botanisera i hyllorna. Det var kaninböcker, böcker om läskiga andar, roliga historier och ruggiga spökhistorier som gick åt mest. Och jag tror att de flesta hittade minst en bok som de lånade.

De verkade väldigt nöjda och jag kände likadant. Barnen var väldigt positiva och snälla, så jag ser framemot att träffa dem igen :)

Bokpratsböcker som jag pratade om:

                                                                                                   

Alfons Åberg 40 år!

Hej allesammans!

Denna veckan har vi firat Alfons 40 år här på bibblan! Vi har bland annat haft sagoläsning i måndags och igår filmvisning för över 400 förskolebarn! Imorgon avslutar vi vår Alfonsvecka med pyssel,spel, knappmaskin, sagoläsning och filmvisning av den populära pojken.

Tänk att barnen fortfarande gillar att titta och höra om Alfons. Filmerna speciellt, är väldigt lugna och stillsamma men ändå händelserika och med intressanta historier! Jag tycker att det är skönt att allt inte behöver vara så snabbt, färgglatt och explosionsartat för barnen idag.

Trevlig helg trots det dåliga vädret!

onsdag 5 september 2012

Jellicoe Road igen

Nu har jag också läst ut Jellicoe Road. Och jag kan börja med att berätta att det här är inte alls min typ av bok, men jag tyckte ändå att den var helt ok.

Positiva saker: Hannahs kursiva berättelse. Jag gillade att jag fick läsa den själv, jag tror inte att den hade varit lika bra om det istället hade funnits ett kapitel där Hannah berättade den högt för Taylor.
Vänskap över krigsgränserna. Jag tyckte om hur relationen mellan Santangelo och Griggs växte fram. 
Att det fanns bitar av humor i boken. Jag hade gärna sett mer av det.

Negativa saker: Taylor, jag fastnade inte alls för henne. Hennes mamma övergav henne när hon var liten, men jag kan inte påstå att jag tyckte synd om henne för det.
Bristen på miljö- och personbeskrivningar! Jag älskar ingående och välskrivna miljö- och personbeskrivningar, och jag blev besviken eftersom det nästan inte fanns alls i Jellicoe Road (jag tycker inte att det räcker med att skriva "Hannah bodde i ett fallfärdigt hus". Hur fallfärdigt är det? Har fönsterluckorna lossnat, vittrar teglet, saknas en del av taket?) 
Början på boken (inte den kursiva berättelsen utan Taylors början). Jag tyckte att det var svårt att komma in i boken.
Jag upplevde att boken var stapplig på sina ställen. Det är lite svårt att förklara, men om den hade varit en film skulle jag ha sagt att den var illa klippt.

Jag läste ut boken på två dagar och jag tror att det här är en bok som ska läsas i ett sträck.

Till sist bilder på omslagen till boken på svenska och engelska. Jag tycker att det engelska omslaget är snyggare än det svenska, men jag förstår att den svenska utgåvan fick ett eget omslag för annars hade det varit svårt att skilja böckerna åt.



onsdag 29 augusti 2012

Lite nervöst bokprat för nior

På måndag ska jag ha bokprat för ett gäng nior som kommer hit och jag måste säga att jag är lite nervös! Det är länge sedan jag hade bokprat för lite äldre och de är dessutom 24 stycken. Läraren påpekade ju också att de är på väg in mot vuxenböckerna, men då jag kände att där har jag minimal koll så det fick bli ungdomsböcker ändå. Tror inte att jag läst en vuxenbok på nått/några år :P

Som vanligt är det svårt att hitta böcker till killar. Alla gillar ju inte sport bara för att de är killar! Pratade med min kollega igår om detta och hon hade sett via Svenska barnboks institutet att 2011 var ett stort genombrott för kvinnliga författare som skriver för ungdomar och just tjejer. (http://www.sbi.kb.se/sv/Utgivning-och-formedling/Bokprovning/Trender-och-tendenser-/ 
( Mycket bra sida förresten!)

Risken med detta kan ju vara, som vi sa, att killarna läser ännu mindre, de vill ju inte läsa om tjejer och deras tonårsproblem!

I vilket fall som helst ska jag nog presentera de här böckerna på måndag:

Skuggvarelser
  
Strimmor av hopp


Min syster är i tusen bitar
Resten får du ta reda på självDjävulens märke

måndag 27 augusti 2012

Jellicoe Road av Marchetta

Hej! Vill gärna lägga ett snabbt litet inlägg om boken Jellicoe Road eftersom vi pratade en del om den när vi sågs i somras. Jag hade tur och fick med den förra veckan, perfekt till Turkietresan.

Men ack, jag blev en smula besviken! Hade förväntat mig "högt upp i det blå, måste läsa klart, hungerspelsbra" Njaaa... Visst, jag läste klart den och tycker verkligen att historien har sina stunder, men jag får ändå inte den där megaWOWkänslan. Kanske har jag inte hunnit tänka över historien tillräckligt? Må så vara. Det var många namn att hålla reda på och det är verkligen min Akilleshäl, det måste jag erkänna.

Nu överlåter jag till er andra att läsa och tycka till :)

Jellicoe road

fredag 24 augusti 2012

Lite som en oväntad loppisupplevelse...

Papercut, jag säger bara PAPERCUT!

För några år sedan letade jag med ljus och lykta (och säkert också pannlampa ;)) efter ett svenskt köpställe på nätet som erbjuder lite smalare film, litteratur, tidskrifter och musik. Och jag hittade Papercut. Nu har jag varit trogen beställare av diverse från Papercut sedan dess och älskar detta fina, fina krypin!
Visst är det kanske en anings lite dyrare än på CDON...men här hittar man åtminstone det man söker efter. Dessutom blir man alltid mycket trevligt bemött och det känns personligt på ett bra sätt. Har man en fråga, får man verkligen svar och det märks att HÄR jobbar man med något man både kan och brinner för. Vilket är ett stort plus enligt mig. Ett annat plus, är att det finns så bra information om varje film, bok... etc.
Gå in och kika!

Ibland känns det som att man träder in i en annan värld... och det är väldigt fint tycker jag.

 http://www.papercutshop.se/artiklar/big/LULA007-B.jpg
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/WHITEMANE.jpg
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/VIR97976-S.jpg
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/N-STUD4001.jpg
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/7319980042683.jpg

UDDA saker man ibland snubblar över där:
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/9780712358637.jpg Vad man åt på medeltiden...
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/9781601063410.jpgEn anteckningsbok för den neurotiske...
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/9789810715779.jpg Mat som en spegling av vår kultur...
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/9780500516140.jpg Bookshelf design.. Något för bibliotekarier kanske?
http://www.papercutshop.se/artiklar/big/9780811879071%20.jpg Och så lite pyssel för barnen...

Lite som en oväntad loppis-upplevelse! ;)